Etter lansering - Coloplast Norge

Hvem bestemmer – du eller blæren din?

 

Blæreproblemer er en del av hverdagen for mange kvinner. Symptomer på blæreproblemer oppstår over tid. Symptomene kan være hyppig trang eller at blæren ikke blir tømt fullstendig. Les mer

Går du ofte på toalettet eller opplever at du til stadighet ikke når frem i tide, har du sannsynligvis funnet en måte å mestre det på. Du drikker mindre når du skal ut, og bruker med tid på å sjekke ut toaletter på en restaurant i stedet for å nyte måltidet.

Lukk
urinveistest

Har du et urinveisproblem?

Klikk her for å ta en rask test for å finne ut om du har urinveisproblemer. Til testen
Lukk

Urinveistest

  1. Opplever du ofte en plutselig sterk trang til å tisse i løpet av dagen?
  2. Endrer du ofte planer fordi du er usikker på om du finner et toalett i nærheten?
  3. Påvirker blæren din deg slik at du har vanskeligheter med å konsentrere deg på jobb eller i sosiale sammenhenger?
  4. Står du ofte opp to eller flere ganger om natten for å gå på toalettet?
  5. Opplever du urinlekkasje? 

Dersom du svarer «ja» på ett eller flere av disse spørsmålene, bør du ta kontakt med helsepersonell om dette. Det finnes løsninger tilgjengelig for å få tilbake kontrollen.

Lukk
Mange kvinner sliter med urinveisproblemer

Mange kvinner sliter med urinveisproblemer

Urinveisproblemer kan være knyttet til alder, eller forårsakes av en rekke tilstander, og vi har skrevet om noen av de her. Les mer
Lukk

Mange kvinner sliter med urinveisproblemer

Nevrologiske lidelser

Et nerveproblem kan påvirke din blærekontroll dersom nervene som er ment å sende beskjeder mellom hjernen og blæren ikke fungerer ordentlig. 

Etter operasjon

Enhver operasjon som involverer kvinnens reproduksjonssystem, inkludert fjerning av livmoren, kan gi skade i bekkenbunnmuskulaturen, som igjen kan føre til inkontinens.

Obstruksjon

En svulst i urinveiene kan blokkere normal uringjennomstrømning, som kan føre til inkontinens. Urinsteiner – en hard, steinaktig masse som formes i blæren – kan noen ganger føre til urinlekkasje.

Endringer med alderen

Aldring av blæremuskelen kan redusere blærens kapasitet til å holde på urin.

Overgangsalderen

Etter overgangsalderen produserer kvinner mindre østrogen; et hormon som holder slimhinnene i blæren og urinrøret friske. Nedbryting av disse vevene kan forsterke inkontinens.

Fødsel

Ved vaginal fødsel kan musklene som kontrollerer blæren bli svekket, og blærenerver og støttevev kan også bli skadet, noe som kan føre til fremfall (prolaps) av bekkenbunnen. Ved prolaps kan blære, livmor, rektum eller tynntarm presses ned fra sin vanlige posisjon og stikke ut i vagina. Slike «utstikkere» kan knyttes til inkontinens.

Graviditet

Hormonelle endringer og økt vekt på livmoren, kan føre til stressinkontinens.

Lukk
Lukk

Gratis vareprøver - gratis frakt

Takk for din bestilling

Kvittering

Vis skrivebordsversjon