OC Reisekampanje - Coloplast Norge

Din colostomi, ileostomi eller urostomi trenger ikke hindre deg fra å reise.

Å reise innebærer ofte ekstra planlegging og forberedelse for deg som er stomioperert, enda mer når reisen innebærer et lengre opphold borte fra hjemmet. La oss hjelpe deg med å unngå overraskelser mens du er på reise, slik at du bare kan nyte oppholdet ditt.

 

Vi håper at disse tipsene gjør det enklere for deg å reise.

Å reise er å leve

Stomitips

påsettting av hudplate

Varmt klima og solkrem påvirker kleberen

Varmt klima og solkrem kan påvirke kleberens festeevne, men hjelp er å få – det er ting du kan gjøre for å få hudplaten til å sitte bedre. Tips og triks for god klebeevne
Lukk

Tips og triks for god klebeevne

Varmt klima

Hvis klimaet er varmt slik at du svetter mer enn vanlig, kan hudplaten miste klebeevnen, og det er mulig du må bytte pose oftere.

Sørg for at huden din er tørr før du setter på en ny hudplate. Da oppnår du optimalt feste. Dette kan være litt problematisk hvis været er svært varmt og fuktig. Hvis tørking av huden er vanskelig, kan du bruke en hårføner på lav varme til å tørke stedet (men vær forsiktig slik at det ikke blir altfor varmt, og hold den unna selve stomien).

Solkrem

Påfør solkrem etter at du har satt på hudplaten, da kremen kan gjøre det vanskelig å feste den. 

Oppbevaring

Vi anbefaler at produktene oppbevares på et kjølig sted. Ikke la stomiprodukter ligge i bilen i lange perioder i varmt vær, da varmen kan skade klebeevnen.

Snakk med stomisykepleieren og få de produktene du trenger

Når du tilbringer tid i varmere strøk, kan du behøve flere produkter enn vanlig.

For noen mennesker som opplever problemer med at kantene på hudplaten glipper eller krøller seg, kan Brava® Elastisk tape være svært nyttig. Noen bekymrer seg for vond lukt. Da kan en deodorant som kamuflerer vondt lukt være en mulig løsning. Eller prøv Brava® beskyttende tetningsring, laget for å beskytte mot lekkasje under hudplaten. 

 

 

Dersom du har spørsmål kan det være en god idé å snakke med stomisykepleieren før du drar. Du kan også ta kontakt med en av våre sykepleiere på tlf. 22 57 50 00. 

Lukk
Bile av mennesker i avgangshall på reise

Å reise med fly når du har stomi

Du er kanskje bekymret hvis du skal reise med fly. Hva gjør du i sikkerhetskontrollen? Hvordan kan lufttrykket påvirke posen min? Tips for deg som skal ut å fly
Lukk

Tips for deg som skal ut å fly

Før du drar

Når du bestiller billetten din: Det kan være lurt å bestille et sete i nærheten av toalettene, da dette kanskje kan lette bekymringene dine og gjøre at du føler deg tryggere.

Du kan ta så mye som mulig i håndbagasjen innenfor kravene til flyselskapet, men siden du ikke får lov til å ta med saks i håndbagasjen, anbefaler vi at du klipper alle hudplater til riktig størrelse før du flyr.

Gå gjennom sikkerhetskontrollen

Sikkerhetsskanneren kan oppdage posen, men du trenger ikke å vise posen, og sikkerhetspersonalet skal ikke be deg om å fjerne klær for å vise den eller la dem berøre den. Du kan bli bedt om å gni hånden mot posen på utsiden av klærne dine, men det skal utgjøre omfanget av undersøkelsen. Du kan alltid vise dem reisesertifikatet ditt, som forklarer tilstanden din, det medisinske utstyret du har med deg og hvorfor du trenger støtte og personvern.

I luften

Trykket i flykabinen vil falle fra du går om bord i flyet, og til flyet er i luften. Dette betyr at luft som allerede er i posen vil ekspandere når flyet når marsjhøyde. Det er derfor en god idé å bytte posen kort tid før du går om bord på flyet, for å sikre at filteret fungerer riktig før flyet tar av.

Lukk

Ansvarsfraskrivelse

Dette er de generelle retningslinjene som er ment å hjelpe deg med typiske spørsmål. Du bør følge spesifikke instruksjoner gitt av helsepersonell.

Lukk

Gratis vareprøver - gratis frakt

Takk for din bestilling

Kvittering

Vis skrivebordsversjon