Utdanning - Coloplast Norge

Utdanning

Tarmskyllingssystem

Analirrigasjon og Peristeen®

Analirrigasjon og Peristeen®

Peristeen er et innovativt analirrigasjonssystem fra Coloplast for mennesker som lider av avføringsinkontinens eller kronisk forstoppelse. Bruk av Peristeen reduserer ufrivillig lekkasje fra tarmen.

Se video om analirrigasjon
Lukk

Analirrigasjon og Peristeen®

Peristeen er en unik måte å tømme tarmen og brukes for å forhindre avføringsinkontinens og kronisk forstoppelse.
Dette systemet er spesifikt utformet til å gjøre det bærbart og lett og bruke. Dette tilbyr uavhengighet og en følelse av selvsikkerhet for brukeren. I kliniske utprøvninger med pasienter med ryggmargsskader har Peristeen-systemet vist redusert avføringsinkontinens og forstoppelse, samt forbedret livskvaliteten(2).


Hvordan fungerer det?

Peristeen er en teknikk hvor man tømmer tarmen ved å introdusere lunkent vann fra kranen (36–38 °C) inn i rektum ved bruk av et kateter. Brukeren sitter på toalettet mens vannet pumpes inn i rektum. Vannet fra tarmen, sammen med avføringen, tømmes deretter ut i toalettet. Resultatene er vanligvis så effektive at de fleste brukerne kun behøver å gjennomføre prosedyren annenhver dag.


Hvordan begynner pasienter å bruke Peristeen?

Individer må vurderes av en lege for å sikre at dette er en passende metode for dem. De kan deretter bli lært prosedyren for å forsikre best mulig resultat. Når personene er komfortable med systemet kan det gi dem selvtillit til å gjøre mer ut av det daglige livet.

 

Last ned brosjyre med bestillingsinformasjon og produktkoder (pdf).

Lukk
Å hjelpe barn med tarmtømming

Å hjelpe barn med tarmtømming

Å lære barn hvordan de skal tømme tarmene sine er et viktig steg i deres utvikling. Det gjør at de føler seg med trygge, og gir dem friheten til å delta i sosiale aktiviteter, slik som svømming og lek med venner.

Se steg-for-steg tarmveiledningen for barn
Lukk

Å hjelpe barn med tarmtømming

ikon


De fleste barn med ryggmargsbrokk, spesielt når de er yngre, forventer seg at foreldrene deres skal hjelpe dem med å tømme tarmene. Tradisjonelle metoder for å unngå tarmlekkasje og forstoppelse inkluderer kostholdsendringer, stikkpiller, tarmskyllinger, forstoppende midler, avføringsmyknere og laksativer.


Mer forutsigbart

Noen barn synes at disse metodene for tarmbehandling ikke er effektive, ettersom du ikke kan planlegge når du vil ha tarmbevegelse, noe som ofte resulterer i uhell med tarmen.

Tarmskylling er en type av tarmomsorgsrutine som forsikrer at avføring både er regelmessig og forutsigbar. Hvis det gjennomføres regelmessig, vil det få barnet ditt til å føle seg mer komfortabel og unngå problemer som tarmlekkasje og forstoppelse.


Hva er tarmskylling?

Tarmskylling er når vann blir introdusert inn i tarmen via rektum ved hjelp av et rektalkateter. Vannet stimulerer tarmen og spoler ut avføringen. Prosessen tar omtrent 30–45 minutter. Etter irrigasjonen er den nedre delen av tarmen tom. Tarmskylling gjennomføres hver eller annenhver dag.

 

Det er viktig å gjøre det regelmessig siden:

 • Regelmessig irrigasjon hindrer tarmuhell rett og slett fordi den nedre delen av tarmen er tom for avføring.
 • Regelmessig irrigasjon hindrer kroniskforstoppelse ettersom det oppmuntrer til avføring, som igjen betyr at den blir regelmessig 

 

Fram til at barnet ditt lærer å irrigere seg selv må du forsikre deg om at det blir gjort på en rett og sikker måte. Finn en bra, regelmessig rutine som fungerer og oppmuntre barnet ditt til å bli interessert. De må gjøre det selv når de blir eldre.

Det kan være en god idé å holde øye med barnets fremskritt. Hvorfor ikke laste ned og skrive ut  Tarmtømmingsdagboken  for inspirasjon (pdf, 1 MB).

Coloplast tilbyr et tarmskyllingssystem som kalles Peristeen®

Lukk
Veiledning i bruk av Peristeen®

Veiledning i bruk av Peristeen®

Bruk av Peristeen analirrigasjon kan være vanskelig i starten. Med riktig opplæring og gode rutiner vil du se fordelene med Peristeen

Se steg-for-steg veiledning i bruk av Peristeen for voksne
Lukk

Veiledning i bruk av Peristeen®

ikon

 

Å bruke Peristeen® som anbefalt av legen eller sykepleieren daglig eller annenhver dag hjelper å forhindre tarmlekkasje og forstoppelse. Det betyr at du ikke behøver å bekymre deg for lekkasje og at du kan føle deg sikker med å gjøre ting du ønsker å gjøre.

 

Ta deg god tid

Å bruke Peristeen vil bety at du må venne deg til en ny rutine, men det vil være verdt det. Å tømme tarmene dine regelmessig vil utgjøre en stor forskjell for din livskvalitet.

De tre viktigste tingene du må huske når du begynner er: 

 • Bruk Peristeen regelmessig. Hold deg til planen som legen eller sykepleieren har anbefalt. Regelmessig tarmtømming med Peristeen hjelper å forhindre lekkasje og forstoppelse. Det kan også redusere tiden du bruker på å ta hånd om tarmene dine. 
 • Finn et tidspunkt hvor du kan tømme tarmene uten å bli forstyrret eller påskyndet. Den eksakte tiden du tømmer tarmen er ikke kritisk, men prøv å holde deg til samme tid hver dag slik at du får en regelmessig rutine. 
 • Hold regelmessig kontakt med legen eller sykepleieren i løpet av de første månedene du bruker Peristeen. De kan hjelpe deg med eventuelle spørsmål du måtte ha, samt hjelpe deg å justere rutinen din hvis det er behov for det. Du kan kontakte Coloplast kundeservice for råd og støtte.
Lukk

Intermitterende kateter

Kateteriseringsveiledning for barn

Veiledning for selv-kateterisering for voksne

Opplæring i intermitterende kateterisering

Opplæring i intermitterende kateterisering

Coloplast opplæringsprogram om IK lærer pasienten riktige teknikker og sørger for gode kateteriseringsrutiner i hjemmet. Dette gjøres ved hjelp av oppdatert opplæringsmateriale for begge sykepleierne. IK- opplæringsprogram
Lukk

Hva er intermitterende kateter opplæringsprogram?

Hva er intermitterende kateter opplæringsprogram?

Coloplasts IK-opplæringsprogram handler om å tilby den beste løsningen for blærehåndtering og å gi støtte til RMS-pasienter med nevrogen blære i alle stadier – fra rehabilitering til et dagligliv hjemme

 

Hva inngår i programmet?

Støttemateriale for rehabiliteringssenteret

Lære opp og motivere pasienter

Etablere det grunnleggende for å standardisere opplæring av IK

 • Brosjyre: «Å forstå bevismaterialet»
 • Brosjyre: «Grunnleggende IK-teknikker» 
 • Opplæringsøkter «Motiverende samtaler»
 • USB: Animasjon av den riktige IK-teknikken E-læring


Tilpasning – Rehabiliteringssenteret

Læring av IK-teknikk

Lære opp og utdanne IC-kateterisering til en pasient

 • Brosjyre: «Lære IC-kateteriseringskunnskaper
 • «USB: Animasjon av den riktige IC-teknikken
 • E-læring


Integrering – Flytte hjem

Integrer IC i hverdagsrutinene

Programregistrering: Faks «Registreringsskjema for pasienten» til Coloplast Care:


Fremme eierskap for å fortsette med gode standarder hjemme

 • Brosjyre: «Bygge videre på dine IC-kateteriseringskunnskaper
 • «Brosjyre: «Huske å gjennomføre IC-kateterisering
 • »«Regelmessige nyhetsbrev for å fremme beste praksis»


Oppmuntre til å leve et aktivt liv

 • Brosjyre: «IC-kateterisering i ditt hverdagsliv»
 • Praktisk veiledning fra Coloplast Care
 • Støtte etter utskrivelse og oppfølgning av IC-praksis
Lukk
Lukk

Gratis vareprøver - gratis frakt

Takk for din bestilling

Kvittering

Vis skrivebordsversjon