Peristeen Analirrigasjon - informasjon - Coloplast Norge

Informasjon om å leve med tarmproblemer

Lær mer om tarmproblemer, tarmlekkasje og kronisk forstoppelse Hvis du opplever tarmlekkasje og/eller kronisk forstoppelse er du ikke alene. Din livskvalitet kan bli signifikant påvirket, i tillegg til fysisk ubehag som oppblåsthet. Du kan også være bekymret for at det skal oppstå en ulykke utenfor hjemmet. Lær mer om tarmproblemer
Lukk

Introduksjon til tarmproblemer

Å gå på toalettet for å foreta tarmtømming er noe de fleste mennesker tar for gitt og anser som en veldig privat sak. Når du plutselig får et problem med tarmen, kan du føle deg ganske isolert.

De to vanligste problemene mennesker opplever er tarmlekkasje, når du ikke har kontroll på når tarmen din er åpen eller forstoppet, og du opplever vanskeligheter med tarmtømmingene.

Hvor vanlig er det å ha tarmproblemer?

Det kan være flaut å prate om det, derfor går mange mennesker i flere år uten å fortelle andre om problemene sine. Ettersom mange personer aldri går til legen eller sykepleieren sin og snakker om sine symptomer, så er det vanskelig å si eksakt hvor mange som er rammet av tarmproblemer. Det er vanligere enn du tror:

  • Studier viser at ca. 2 % av den voksne befolkningen har daglige eller ukentlige episoder med tarmlekkasje
  • Den alminnelige forekomsten hos voksne over 65 år er 7 %, og ved sykehjem er den så høy som 33 %.
  • Studier viser at opp til 20 % av befolkningen har problemer med forstoppelse

Uten riktig behandling og håndtering kan tarmproblemer påvirke livskvaliteten betraktelig, og hindre mennesker fra å gjøre ting de liker.  

Finn ut mer

Les mer om årsaker og symptomer på tarmproblemer og hvordan du tar hånd om tarmen din.

Test dine tarmsymptomer

Hvis du opplever episoder med avføringsinkontinens og/eller kronisk forstoppelse, anbefaler vi at du prater med legen din. For å forberede deg til konsultasjonen, kan du ta en selvvurderingstest. Den gir indikasjoner på alvorlighetgraden av symptomene dine og gir legen innblikk i en passende behandling.

Kontakt oss for mer informasjon

Lukk

Peristeen® irrigasjon - test deg selv

Peristeen analirrigasjon er et av verdens mest dokumenterte tarmskyllingssystem. Det hjelper personer som har utfordringer med kronisk forstoppelse og avføringsinkontinens. Ved bruk av Peristeen vil tarmfunksjonen forbedres betraktelig og gi økt livskvalitet.

Det er viktig med kyndig opplæring hos helsepersonell før bruk av utstyret. Les mer om Peristeen analirrigasjon her.

NBD skåren er et validert symptombasert spørreskjema som er utviklet for å måle graden av nevrogen tarmdysfunksjon. Test deg selv, og ta med til din fastlege for videre henvisning dersom du mener at Peristeen vil være til hjelp for deg. Du vil i så tilfelle bli henvist videre til en stomisykepleier eller annet helsepersonell som har hatt opplæring i bruk av utstyret. Skriv ut testen selv eller kontakt Coloplast via skjema under. Du kan også ringe oss på 22 57 50 00 for å få mer informasjon. 

Ja takk, send meg informasjon om Peristeen analirrigasjon

Coloplast ønsker å tilrettelegge for riktig bruk av våre produkter. Vi sender deg gjerne informasjon om Peristeen analirrigasjon, og svarer på spørsmål om bruk av produktet og gir deg tips og råd i hverdagen.

Bakgrunn


Personopplysninger*

 

Lukk

Gratis vareprøver - gratis frakt

Takk for din bestilling

Kvittering

Vis skrivebordsversjon