Peristeen® analpropp - Et effektivt hjelpemiddel mot avføringsinkontinens

Peristeen®  analpropp er for deg som har avføringsinkontinens, og som ønsker en enkel, diskré og effektiv måte å forebygge avføringslekkasje. Peristeen analpropp er laget av et skummateriale som utvides og tilpasser seg endetarmens fasong, og dermed lager en effektiv barriere for avføring. Det gir tilbake kontroll, trygghet og verdighet til de med avføringsinkontinens. I motsetning til bind, bleier og andre tradisjonelle behandlinger er Peristeen analpropp et enkelt og diskré hjelpemiddel som hindrer ukontrollert avføring og lukt forbundet med avføringslekkasje. Ta gjerne kontakt med våre sykepleiere dersom du har spørsmål om Peristeen analpropp.

Analpropp fås på blå resept for inkontinens.

Peristeen analpropp

Peristeen® analpropp

Peristeen analpropp er et enkelt hjelpemiddel mot avføringslekkasje og avføringssiv.

Se video og les mer
Lukk

Peristeen® analpropp

For bedre kontroll av tarmfunksjonen

Peristeen analpropp er et enkelt hjelpemiddel mot avføringslekkasje og avføringssiv. Den er laget av et skummateriale som utvides og tilpasser seg endetarmens fasong, og beskytter dermed mot lekkasje. Å bruke en analpropp kan bidra til trygghet og forutsigbarhet for deg som bruker.

Bruk av Peristeen analpropp

Det tar vanligvis noen dager før kroppen venner seg til bruken av analpropp. Hvis du kjenner sterk avføringstrang den første tiden, kan avslapningsøvelser være til god hjelp. Du kan også starte gradvis med å ha proppen inne for å bli vant til det. Start med 15 minutter om gangen, og øk deretter tiden du har den inne.

Kontraindikasjoner

Peristeen analpropp må ikke brukes dersom du har:

  • Hemorroider (3. og 4. grad)
  • Analstenose

Viktig informasjon

Peristeen analpropp bør ikke brukes uten veiledning av helsepersonell. Produktet skal oppbevares utilgjengelig for barn. Dersom analproppen kommer i kontakt med fuktighet i munnen, vil den utvide seg og kan forårsake kvelning. 

Lukk
Hvordan bruke Peristeen analpropp

Hvordan bruke analpropp?

Du må alltid lese bruksanvisningen som ligger sammen med produktene før bruk. Les mer om hvordan analproppen brukes
Lukk

Hvordan bruke analpropp?

Ta gel på analpropp

1. I esken ligger en tube gel som påføres på tuppen av proppen. Annet smøremiddel kan også kjøpes på apotek eller hos bandasjist.

Før inn analpropp

2. Analproppen føres forsiktig inn i endetarmsåpningen og helt innenfor lukkemuskelen. Snoren, som er av gasbind skal være på utsiden av kroppen.

bruk av analpropp

3. Peristeen analpropp utvider seg til full størrelse når den kommer i kontakt med slimhinnene og den naturlige fuktigheten fra kroppsvarmen i tarmen. Den kan sitte inne i inntil 12 timer før den tas ut.

Fjerne analpropp

4. Peristeen analpropp fjernes enkelt ved å trekke i gasbindet. Tømmingsrefleksen vil ikke aktiveres når proppen fjernes, så du har god tid. Du kan sette inn en ny propp rett etter at du har fjernet den brukte. Produktet kastes i vanlig avfall. Må ikke skylles i toalettet.

Les alltid bruksanvisningen som ligger sammen med produktene før bruk.

Lukk
Lukk

Gratis vareprøver - gratis frakt

Takk for din bestilling

Kvittering

Vis skrivebordsversjon