Produktinformasjon & ressurser

Produktbeskrivelse

Utvid for å vise produktbeskrivelsen.

Vis beskrivelse

Produktbeskrivelse

Atrac-Tain®
fuktighetsgivende krem for diabetiske føtter


Tørr hud – et alvorlig problem

Nesten alle med Diabetes Mellitus (både type 1 og type 2) lider av noen form for hudproblem. Det vanligste problemet er xerose, også kjent som tørr hud.

Svekket blodstrømming i de små årene forårsaker hudatropi, håravfall, kalde tær, negle dystrofier og alle slags grader av tørr hud. Autonom nevropati, som er en vanlig sen komplikasjon ved diabetes, kan forårsake forstyrrelser i svetteproduksjonen, perifer erytem, ødem, atrofi og til og med forverring av den tørre huden. Ubehandlet tørr hud kan utvikle sprekkdannelse med en risiko for sårdannelse. Når foten utsettes for økt trykk og friksjon finnes det i tillegg en risiko for at utviklingen av fotsår øker.
 

Forebygging av diabetes sårdannelse

Forebygging av sår er viktig ikke bare fordi det forårsaker sterkt ubehag for pasienten, men viktigst av alt fordi det kan lede til amputasjon. 

Sårdannelse oppstår når hard hud og sprekkdannelse øker. Denne situasjonen kan unngås ved å bruke en fuktighetsgivende krem som er utviklet for den diabetiske fotens behov på regelmessig basis. Atrac-Tain er derfor et viktig tillegg i fotbehandlingen siden det hjelper huden å holde seg inntakt og samtidig hindrer sprekkdannelse og hudtraumer.
 

Utviklet og bedømt på diabetiske føtter

Atrac-Tain ble utviklet for diabetespasienter og har vist seg å være effektiv i forebyggelsen og behandlingen av diabetiske fotkomplikasjoner. På denne måten ble kremen vist å være sikker og effektiv i bruk.
Studier har vist effektiviteten av Atrac-Tain.
 

Gir huden næring og fuktighet

Atrac-Tain inneholder 10 % Urea og 4 % Melkesyre (Alpha Hydroxy Acid, AHA). Begge disse er naturlige fuktighetsgivere i huden. Urea er en fuktighetsgiver som trenger gjennom de ytre lagene av stratum corneum hvor det binder væske. Melkesyre stimulerer avskallingen av overhuden. Avskallingen gjør at huden genererer gjenvekst, og fører til at huden ser glatt ut. Urea og melkesyre øker inneholder av væske i stratum corneum. Sammen gjenoppretter de to fuktighetsgiverne fukten og elastisiteten i huden fra innsiden uten å stenge porene.

Atrac-Tain inneholder ingen tilsetningsstoffer, farge eller parfyme, noe som minimerer risikoen for reaksjoner på følsom diabetisk hud.
 

Hvordan bruke det

I begynnelsen av behandlingen skal et tynt lag masseres inn i huden 2-3 ganger per dag. Når huden er leget skal behandling én gang per dag sikre at huden holder seg elastisk og sterk. Skal ikke brukes mellom tærne.

Kremen er lett å bruke og etterlater huden uten fett.
 

Sammensetning

Vann, urea (karbamid), isopropykpalmitat, oktylpalmitat, glyserylstearat, melkesyre, stearylalkohol, sorbitol, ammoniumlaktat, stearinsyre, Ceteareth-25 og Ceteareth-6.

Lukk

Produktvarianter

Utvid for å se alle varianter av produktet.

Vis produktvarianter
Lukk

Produktvarianter

Produktnavn Artikkelnummer Enhet i pakke
Atrac-tain® 047380 12
Lukk

Alternativer og tilbehør

Biatain® Ag Non-Adhesive

Biatain® Ag Non-Adhesive

Biatain® Ag uten kleber – Suveren absorpsjon for infiserte sår med ekstra ømfintlig hud. Unik 3D-skumstruktur for suveren absorpsjon. Utformet for å forebygge infeksjon. Patentert sølvkompleks med bred antimikrobiell profil. Kontinuerlig antimikrobiell effekt under hele brukstiden.

Vis Biatain® Ag Non-Adhesive
Vis skrivebordsversjon