Retningslinjer for informasjonskapsler

 

Eier av siden:

Coloplast A/S
Holtedam 1 
DK-3050 Humlebæk
Danmark
Tlf.: 4911 1111
E-post: digcom@coloplast.com

 

 

 

Generell definisjon av en informasjonskapsel

En informasjonskapsel, også kjent som en HTTP-informasjonskapsel, en «cookie», internettinformasjonskapsel, eller nettleserinformasjonskapsel, brukes på den måten at en opprinnelig internettside sender informasjon til en brukers nettleser, for deretter å returnere informasjonen til den opprinnelige siden. Informasjonen kan brukes for attestering, identifisering av en brukerøkt, brukerpreferanser, innehold i handlekurv, eller alt annet som kan oppnås gjennom å lagre tekstdata på brukerens datamaskin.Hva brukes den innsamlede informasjonen til?

Informasjonen som samles inn gjennom informasjonskapsler brukes for å hjelpe Coloplast å forstå sine besøkende og hvordan de engasjerer seg på internettsiden. All informasjon er anonym, men sporer trender som for eksempel strømmen av klikk hos brukere.
Informasjon som leveres av bruker, som krever at brukeren aktivt registrerer seg,  brukes for å sende forespurt informasjon slik som produktinformasjon, finansiell informasjon og arbeidsinformasjon.  Annonserende og målrettede informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene brukes for å levere annonser og nyhetsbrev som er mer relevant for deg og dine interesser. De brukes også for å begrense antall ganger du ser en annonse og/eller mottar et nyhetsbrev per e-post fra Coloplast, så vel som å hjelpe med å måle effektiviteten av annonseringskampanjen. De er vanligvis plassert av annonseringsnettverk med tillatelse fra internettsidens operatør eller gjennom interne online-plattformer for nyhetsbrev. De husker at du har besøkt en internettside og denne informasjonen, som ikke er personopplysninger, deles med andre organisasjoner som for eksempel nyhetsbrev-selskaper. Målrettede eller annonserende informasjonskapsler vil ganske ofte linkes til funksjonalitet den andre organisasjonen eller firmaet utstyrer siden med.Hvilken informasjon samles inn?

Coloplast A/S samler inn to typer informasjon fra sine internettsider. Informasjonen som samles inn av informasjonskapsler og informasjonen som gis av brukeren som fyller ut ulike skjemaer for mer informasjon, bestillinger av prøver osv.


Informasjonen som samles inn av informasjonskapselen defineres av Google Analytics og er informasjon som:

 • Tid for nåværende besøk.
 • Hvis og når siden sist ble besøkt av brukeren.
 • Fra hvilken side brukeren kom til Coloplast internettside (vær oppmerksom på at førsteparts informasjonskapsler ikke deler informasjon på tvers av sidene).
 • IP-adresse, som igjen brukes for å identifisere informasjon som land, fylke, by (dette er kjent som IP-geolokalisering). Informasjonskapselen samler ikke inn informasjon som navn, e-post eller andre adresser eller faktureringsadresse.
 • Google Analytics' servicevilkår forbyr også tydelig alle Analytics-kunder å samle inn informasjon som setter personopplysninger i sammenheng med informasjon fra Google Analytics.

Informasjonen brukeren gir varierer fra skjema til skjema avhengig av formål. Vær oppmerksom på at disse skjemaene er utformet i henhold til globale og lokale lover og regler.Beskyttelse av personopplysninger

Coloplast forsikrer at all brukerspesifikk informasjon lagres i henhold til lokale og internasjonale lover og regler.
Informasjon samlet inn av informasjonskapsler lagres av Google. Les mer om Googles retningslinjer for personvern. 

 


Hvordan blokkere og unngå informasjonskapsler

Internet Explorer:

 1. Gå til verktøymenyen i nettleseren din og velg internettalternativ > Personvern > Avansert.
 2. Klikk på Overstyr automatisk håndtering av informasjonskapsler. 
 3. Spesifiser hvordan du vil at Internet Explorer håndterer informasjonskapsler fra førsteparts internettsider og tredjeparts internettsider (en annen internettside enn den du nå viser). 
 4. For å alltid tillate at informasjonskapsler lagres på datamaskinen din, klikk Godta. 
 5. For å aldri tillate at informasjonskapsler lagres på datamaskinen din, klikk Blokkér. 
 6. For å bli spurt om du vil eller ikke vil tillate at en informasjonskapsel lagres på datamaskinen din, klikk Spør først. 
 7. For å tillate at øktsinformasjonskapsler (informasjonskapsler som vil slettes fra datamaskinen når du stenger Internet Explorer) lagres på datamaskinen, klikk Tillat alltid sesjonsinformasjonskapsler.

 

Google Chrome:

 • Trykk på skrunøkkel-ikonet på verktøyslinjen i nettleseren.
 • Velg Alternativer (Preferanser på Mac og Linux, innstillinger på en Chromebook).
 • Trykk på Under deksel-tabulatoren.
 • Trykk på Innholdsinstillinger i avsnittet om «Personvern».
 • Trykk på informasjonskapsel-tabulatoren i Innholdsinnstillingene som kommer opp:Slette informasjonskapsler

 1. Klikk Alle informasjonskapsler og sidedata for å åpne Informasjonskapsler og Annen datadialog.

 2. For å slette alle informasjonskapsler klikk Fjerne alle nederst i dialogen. For å slette en spesifikk informasjonskapsel, velg siden som leverte informasjonskapselen, deretter informasjonskapselen og klikk Fjerne.Blokkér informasjonskapsler som standard

 1. Blokkér alle informasjonskapsler: Velg «Blokkér sider fra å lagre data». Tenk på at om du velger denne innstillingen vil du hindre de fleste sider som krever at du logger inn fra å fungere som de skal. Du vil se et ikon i adressefeltet når en informasjonskapsel har blitt blokkért.
 2. Blokkér kun tredjeparts informasjonskapsler: Velg «Ignorer unntak og blokkér tredjeparts informasjonskapsler fra å innstilles» fra avkrysningsruten. Selv om du har lagt til en side i Unntakslisten og har valgt å tillate informasjonskapsler derfra, vil ikke sidens tredjeparts informasjonskaplser godkjennes dersom denne avkrysningsruten er valgt.Tillat informasjonskapsler som standard

 1. Forsikre deg om at «Tillat lokale datainnstillinger» er valgt for å tillate både førsteparts og tredjeparts informasjonskapsler. Hvis du kun ønsker å tillate førsteparts informasjonskapsler, velg «Blokkér alle tredjeparts informasjonskapsler uten unntak» fra avkrysningsruten.Lag unntak for informasjonskapsler fra spesifikke internettsider eller domener

 1. For å kontrollere hvordan informasjonskapslene skal håndteres for noen få spesifikke sider eller domener trykk på Håndter unntak. For å legge til en regel i Unntak for informasjonskapsel og sidedata som kommer opp, følg disse trinnene.
 2. Trykk på «Legg til et nytt unntaksmønster»-feltet og skriv inn domenenavnet du ønsker å skape et unntak for.
 3. For å skape unntak for et helt domene, skriv inn [*.] før domenenavnet (f.eks. [*.] google.com). 
 4. Du kan også spesifisere en IP-adresse, en IPv6-adresse eller en ikke-http URL. 
 5. Bruk menyen til å velge om siden kan stille inn informasjonskapsler. Hvis du velger Kun økt vil informasjonskapslene slettes hver gang du stenger nettleseren din.
 6. Du kan også endre eller fjerne unntak ved å bruke denne dialogen. Safari

1. Velg Safari –> Preferanser.
2. Klikk på Sikkerhet-knappen på verktøyslinjen.
3. Safari viser preferanseinnstillingene.
4. Velg hvordan du skal godkjenne informasjonskapsler via disse radioknapp-valgene:

 • Aldri: Blokkérer informasjonskapsler fullstendig.
 • Alltid: Godta alle informasjonskapsler.
 • Kun fra sider du navigerer til: Standardvalget som tillater at sider fungerer som de skal uten å tillate en mengde av forbudte informasjonskapsler.

5. For å vise informasjonskapslene som for øyeblikket er i systemet ditt, klikk på Vis informasjonskapsler-knappen.
6. Siden som brukte informasjonskapselen vil glemme all informasjon som er lagret i filen, noe som betyr at du kan bli nødt å løse ting manuelt, som å skrive inn et passord på siden som tidligere ble lest automatisk av informasjonskapselen.
7. Klikk på Avslutt-knappen for å lagre endringene dine.

Lukk

Gratis vareprøver - gratis frakt

Takk for din bestilling

Kvittering

Vis skrivebordsversjon