Oppdag Biatain Silicone med 3DFit-Teknologi

Biatain Silicone med 3DFit-Teknologi som tilpasser seg sårbunnen, og reduserer oppsamling av sårvæske som fremmer optimale forhold for sårheling. 94% av helsepersonell sier at tett kontakt til sårbunnen er viktig for å skape optimale forhold for sårheling. Med konvensjonelle skumbandasjer kan det dannes et mellomrom mellom sårbunnen og bandasjen. Dette mellomrommet gir oppsamling av sårvæske, noe som kan føre til maserasjon, risiko for infeksjon og en forsinkelse i sårheling.

Unik 3DFit-Teknologi fyller hulrommet

Oppsamling av sårvæske er en stor risiko i de fleste kroniske sår

Sårvæske en barriere for heling av kroniske sår. Hvis den ikke behandles korrekt, kan sårvæsken samle seg og det kan oppstå lekkasje til sårkantene og huden omkring såret. Dette kan medføre økt risiko for maserasjon og infeksjon. Tradisjonelle sårbandasjer kan etterlate et mellomrom mellom bandasjen og sårbunnen, og derved oppsamling av sårvæske som øker risikoen for infeksjon og forsinket sårheling.

Nesten 80 % av sårene er mindre enn 2 cm dype <sup>2<sup>

Biatain Silicone med 3DFit-Teknologi reduserer oppsamling av sårvæske og dermed risiko for maserasjon og infeksjon. (4)
Les mer
Lukk

Nesten 80 % av sårene er mindre enn 2 cm dype 2

Gjennomsnittlig sårdybde 2

 

  • Venøse bensår: 0,46 cm
  • Trykksår: 1,06 cm
  • Postoperative: 1,4 cm
Lukk

Fordelen med 3DFit-Teknologi

Ved kontakt med sårvæske vil skummet med 3DFit-Teknologi forme seg etter den enkelte sårbunnen, og forhindre oppsamling av sårvæske. Mikrokapillærene gjør at sårvæske absorberes vertikalt, og skaper optimale forhold for sårheling. Sårvæske låses og holdes inne selv under kompresjon, og reduserer risiko for lekkasje og maserasjon av sårkanter og huden omkring såret.

Dokumenterte fordeler i klinisk praksis

3DFit-Teknologi i klinisk bruk på trykksår

Sårprofil Biatain Silicone tilpasser og former seg til sår med opp til 2 cm dybde for å redusere sårvæskeoppsamling og dermed risiko for maserasjon og infeksjon. Les mer
Lukk

Sårprofil

Sårbunn: Vevsnekrose med middels sårvæske mengde

Sårkant: Intakt

Huden rundt såret: Tørr

Etter rensing og debridering ble Biatain Silicone med 3DFit-Teknologi påført såret. Bandasjen formet seg perfekt til sårbunnen og sørget for optimale sårhelingsforhold.

Lukk

Møt pasientene

Den ideelle løsningen for å redusere oppsamling av sårvæske

Biatain Silicone med 3DFit-Teknologi finnes i forskjellige former og størrelser, og er også tilgjengelig med sølv for infiserte sår og for sår med risiko for infeksjon.

Referanseliste:

Se hele listen

Referanser:

1: Digital undersøkelse blant 2000 helsepersonell. (2017).

2: Braunwarth H., Forster J. (2018) Wound depth and the need of a wound filler in chronic wounds, SAWC.

3: Nielsen A. (2019). Fluid handling capacity of 10 silicone dressings – the importance of effective exudate management. Wounds UK

4: Braunwarth H, Christiansen C, (2017).  In vitro Testing of Bacterial Trapping in a Silicone Foam Wound Dressing. Wounds UK.

5: Bianchi J, et al (2019) A case series to consider the clinical effectiveness, patient satisfaction and potential health economic benefits of a silicone foam with 3DFit Technology in the management of wounds, Wounds UK.

Lukk
Lukk

Gratis vareprøver - gratis frakt

Takk for din bestilling

Kvittering

Vis skrivebordsversjon