Introduksjon om stomiomsorg for dine pasienter

I denne delen kan du finne ut mer om Coloplasts fremgangsmåte for innovasjon innenfor stomibehandling. Lær om forskningen vår og dialogprogrammene, vår brukerdrevne innovasjonsprosess og vårt fokus på å redusere de samlede behandlingskostnadene. 

Hvorfor velge Coloplast?

Gjør livet lettere for mennesker med intime helsebehov

Vi i Coloplast lytter nøye for å få en bedre forståelse for behovene. På denne måten utvikler vi hele tiden nye og bedre måter å gjøre ting på og tar det beste idéene til markedet. Vårt mål er å utgjøre en stor forskjell i menneskers liv. Vi har et tett samarbeid med helsepersonell
Lukk

Gjør livet lettere for mennesker med intime helsebehov

Mennesker med en stomi og helsepersonell møter fortsatt store utfordringer hver dag. For å løse dem jobber vi tett sammen med begge grupper for å finne bedre løsninger.

Engasjere seg med helsepersonell
Coloplast Ostomy Forum (COF) er et verdensomfattende nettverk for stomisykepleiere. Forumet spiller en viktig rolle i vår produktutvikling og brukes for å identifisere, diskutere og prioritere brukernes behov. Det er også et forum for å evaluere nye konsepter og sikre at våre produkter møter disse behovene.

Åpner nye dører med brukerdreven innovasjon
For å forstå de daglige rutinene og utfordringene som mennesker med stomi støter på, besøker våre R&D ansatte dem i deres hjem og følger deres daglige aktiviteter og rutiner, også på toalettet. Denne prosessen hjelper oss å forstå deres utfordringer og omsette deres behov til effektive løsninger.

 

Lyttet og handlet siden 1954
Å jobbe tett sammen med helsepersonell og menneskene som bruker våre produkter er ikke noe nytt hos Coloplast. Måten vi jobber på i dag startet faktisk i 1954. Elise Sørensen var en kommunalsykepleier. Søsteren hennes, Thora, hadde nettopp gjennomgått en stomioperasjon og var redd for å gå ut. Hun var redd for at stomien skulle lekke i offentligheten. Elise skapte derfor verdens første klebende stomipose, noe som ga Thora og tusenvis av andre mennesker som henne muligheten til å nyte livet igjen. En enkel løsning med stor betydning. 

Lukk

Helseøkonomi

De siste generasjonene med Coloplast-stomiutstyr forbedrer den totale kostnaden av stomiomsorg, selv om kostnaden for produktet er høyere. Fokus på å redusere den totale behandlingskostnaden
Lukk

Helseøkonomi

Helseøkonomi

I helsesektoren er ressursene alltid knappe. Dette driver Coloplast til å levere en behandlings- og omsorgsløsning som gir mest verdi for pengene.

Vi fokuserer på å redusere den totale behandlingskostnaden innen stomiomsorg. Totale behandlingskostnader tar ikke bare kostnaden av stomiutstyret i betraktning, men også bruken av tilbehør og kostnaden for å behandle stomirelaterte komplikasjoner.

Et av hovedproblemene innenfor stomiomsorg er peristomale hudkomplikasjoner forårsaket av stomiinnhold, samt å sette på stomiutstyret, bruke det og fjerne det. Behandling av hudkomplikasjoner krever en hel del pleietid, derfor vil det totale ressursforbruket øke med nivået av peristomale hudkomplikasjoner.

Når man tar med denne typen av kostnader i vurderingen av ulike typer stomiutstyr viser dette at det kan være storforskjell i kostnaden. De totale kostnadene jevnes ut eller vil til og med være lavere  for det dyrere stomiutstyret.

Helseøkonomisk analyse

 

De totale kostnadene er lavere ved bruk av det dyrere stomiutstyret på grunn av bedre yteevne, noe som gir redusert bruk av tilbehør og mindre behov for ekstra behandling.


En publisert helseøkonomisk analyse viser viser 38 % reduksjon av kostnader knyttet til behandling av peristomale hudkomplikasjoner når man bruker SenSura-produkter i evidensbasert stomipleie. Martins et al. 2012.

Kontakt din lokale salgsrepresentant for mer informasjon.

Lukk

Bevis og klinisk forskning

Nyttige verktøy og studier

I Coloplast er vi dedikerte til utviklingen av stomiomsorg. Som en del av dette gjennomfører vi kliniske studier for å støtte evidensbasert pleie og utvikle kliniske forskningsverktøy. Lær mer om verktøyene
Lukk

Verktøy og studier

Last ned dokumentene for å lese sammendragene

Publikasjoner

 

Ostomy Skin Tool:
Martins, L., Tavernelli, K., Serrano, J.L.C.
Introducing a peristomal skin assessment tool: The ostomy skin tool
WCET Journal 2008 Vol. 28 (2) p. 8–13

Jemec, GB., Martins, L., Claessens, I., Ayello, EA., Hansen, AS., Poulsen, LH., Sibbald, RG.
Asessing peristomal skin changes in ostomy patients: validation of the Ostomy Skin Tool.
British Journal of Dermatology 2011 Vol. 164 s. 330–335

Martins, L., Ayello, E.A., Claessens, I., Hansen, A.S., Poulsen, L.H., Sibbald, R.G., Jemec, G.B.
The Ostomy Skin Tool: tracking peristomal skin changes
British Journal of Nursing 2010 Vol. 19 (15) s. 960–964

Dialogue Study:
Porrett, T., Nováková, S., Schmitz, K., Klimekova, E., Aaes, H.
Leakage and ostomy appliances: results from a large-scale, open-label study in clinical practice
Gastrointestinal nursing Supplement 2011 Vol. 9 (2) s.19–23

Erwin-Toth, P., Thompson, SJ., Davis, JS.
Factors impacting the quality of life of people with an ostomy in north America: results from the dialogue study.
Journal of Wound Ostomy Continence Nursing 2012 Vol. 39 (4) s. 417–22

Health Economics:
Meisner, S., Lehur, P.-A., Moran, B., Martins, L., Jemex, G.B.E.

Peristomal skin complications are common, expensive and difficult to manage: a population based cost modelling study
PLOS One 2012 Vol. 7 (5) s. 1–8

DialogueStudyDialogueStudy

DialogueStudy er en verdensomfattende studie som dokumenterer erfaringer med Coloplasts SenSura stomiutstyr i det virkelige livet. Studien fokuserte på hudproblemer og livskvalitet. Med mer enn 3000 involverte pasienter og 500 sykepleiere er DialogueStudy den største studien som noen gang har blitt gjennomført innenfor stomiomsorg. Studien ble gjennomført fra 2006 til 2010.

De globale resultatene viser at mange mennesker med stomi har peristomale hudproblemer, og at en kombinasjon av evidensbasert pleie og bruken av SenSura minsker tilfeller av lekkasje, uplanlagte stomiskift, og gir økt trygghet.Hvis du ønsker å vite mer om DialogueStudy, kontakt ditt lokale Coloplast-kontor.


Coloplast QoL

Stoma Quality of Life-verktøyet (Stoma-QoL) er et enkelt, anerkjent spørreskjema som kan brukes for å måle livskvaliteten hos mennesker med en stomi. Det hjelper oss også å identifisere problemer som kan forårsake angst og bekymringer.

Ostomy Skin Tool

Ostomy Skin Study viste at peristomale hudproblemer er veldig vanlig hos mennesker med en stomi, og at dette kan ha en negativ innvirkning på livskvaliteten. Den viste også at mange mennesker med en stomi ikke vet at de har et hudproblem og at de derfor ikke oppsøker stomisykepleier. Studien ble gjennomført i Danmark i 2004, og involverte 199 pasienter. Studien var bakgrunnen til den større DialogueStudy.

 

Ostomy Skin Tool er et anerkjent verktøy som er utformet for å gi en effektiv metode for å fastslå årsaken og alvorligheten av peristomale hudproblemer. Det gir også anbefalinger om hvordan du skal overvåke og håndtere disse tilstandene.

Lukk

BodyFit® Technology

BodyFit® Technology

BodyFit® Technology – utformet med tanke på individuelle kroppsfasonger BodyFit Technology er Coloplasts innovasjonsplattform innenfor stomiomsorg
Lukk

Mer om BodyFit® Technology

BodyFit® TechnologyBodyFit Technology er vår nye innovasjonsplattform innenfor stomibehandling. Kunnskapen om at ingen kropper er like er kjernen i vår tankegang, og den driver oss til å utvikle løsninger som gir en sikker og komfortabel tilpasning til enhver kroppsfasong. Vi ser på dette som et sentralt ledd i våre innovasjonsprosesser.


Den samme men annerledes

Menneskekropper har den samme grunnleggende formen, men varier i det uendelige når det kommer til størrelse og fasong. En annen ting er at kropper ikke forblir konstante. Vi går opp eller ned i vekt. Magene våre kan blåses opp, musklene våre kan trekkes sammen. Vi rører på oss, ofte raskt. Noen mennesker må også tenke på brokk og arrdannelse.

 

Utfordringene blir enda større når man vet at utstyr som ikke passer kroppen på en sikker måte er en stor årsak til lekkasje, dette er ofte brukerens største frykt. Ved å ta utgangspunkt i menneskers behov har Coloplast begitt seg ut på en reise for å utvikle produkter som gir en tett tilpasning til det peristomale området.

 

BodyFit Technology nå og i fremtiden. BodyFit Technology-plattformen har allerede hatt en positiv innvirkning. SenSura Mio har for eksempel den første elastiske kleberen, noe som gir utstyret bedre tilpasningsevne. Arbeidet vårt fortsetter. Vi dedikerer alle våre R&D ressurser til plattformen, og vi ønsker å skape mer meningsfulle kontakter med menneskene som bruker våre produkter, samt helsepersonell som jobber med dem.

 

Ved å jobbe sammen kan vi lære mer om behovene og utfordringene som finnes og få fortgang på utviklingen av produkter og materialer som kan utgjøre en forskjell i menneskers liv.

Lukk
Lukk

Gratis vareprøver - gratis frakt

Takk for din bestilling

Kvittering

Vis skrivebordsversjon