Veiledninger for analirrigasjon

Lær mer om analirrigasjon

Introduksjon til analirrigasjon

Å finne en pålitelig måte å tømme tarmen din på er avgjørende for å unngå uønskede komplikasjoner som tarmlekkasje eller forstoppelse.

Lær mer om analirrigasjon
Lukk

Introduksjon til analirrigasjon

Hvordan fungerer det?

Peristeen tømmer tarmen ved å føre vann inn i tarmen ved hjelp av et rektalkateter. Det gjøres mens du sitter på toalettet. Vannet fra tarmen tømmes deretter ut i toalettet sammen med avføringen. Den nedre delen av tarmen tømmes så effektivt at de fleste brukerne kun behøver å irrigere annenhver dag.


Enten den brukes regelmessig, daglig eller annenhver dag kan Peristeen hjelpe til å redusere det fysiske ubehaget og den mentale følelsen av å ha tarmlekkasje og forstoppelse. Det gjør det lettere å ta del i sosiale aktiviteter, gå på jobb eller reise.


Fordelene med å bruke Peristeen:

  • Hindrer tarmlekkasje og forstoppelse i opptil to dager.
  • Lar deg bestemme når tarmene dine skal tømmes.
  • Lar deg bestemme hvilken tid på døgnet du ønsker å irrigere deg slik at det passer med livsstilen din.
  • Forbedrer livskvaliteten

 

Og det er ikke alt …

Ved å minimere risikoen for tarmuhell, minimerer Peristeen sannsynligheten for hudirritasjoner. Det kan også hjelpe til å unngå urinveisinfeksjoner og hjelpe til å redusere flatulens. Lær mer om Peristeen eller kontakt kundeservice.

Lukk
 Lær mer om hvordan du tømmer tarmen din ved å bruke et analirrigasjonssystem

Veiledning for analirrigasjon for voksne

Å tømme tarmen din regelmessig vil utgjøre en stor forskjell for din livskvalitet. Lær hvordan du tømmer tarmen din ved å bruke et analirrigasjonssystem.

Se steg-for-steg veiledningen for analirrigasjon
Lukk

Veiledning for analirrigasjon for voksne

ikon

Å bruke Peristeen® som anbefalt av legen eller sykepleieren daglig eller annenhver dag hjelper til å unngå tarmlekkasje og forstoppelse. Det betyr at du ikke behøver å bekymre deg for lekkasje og at du kan føle deg sikker og gjøre ting du ønsker.

 

Ta deg god tid

Å bruke Peristeen vil bety at du må venne deg til en ny rutine, men det vil være verdt det. Å tømme tarmen din regelmessig vil utgjøre en stor forskjell for din livskvalitet.


De tre viktigste tingene du må huske når du begynner er: 

  • Bruk Peristeen regelmessig. Hold deg til planen som legen eller sykepleieren har anbefalt. Regelmessig tarmtømming med Peristeen hjelper til å unngå lekkasje og forstoppelse. Det kan også redusere tiden du bruker på å ta hånd om tarmene dine. 
  • Finn et tidspunkt hvor du kan tømme tarmene uten å bli forstyrret eller stresset. Den eksakte tiden du tømmer tarmen er ikke kritisk, men prøv å holde deg til samme tid hver dag slik at du får en regelmessig rutine. 
  • Hold regelmessig kontakt med legen eller sykepleieren i løpet av de første månedene du bruker Peristeen. De kan hjelpe deg med eventuelle spørsmål du måtte ha, samt hjelpe deg å justere rutinen din hvis det er behov for det. Du kan kontakte Coloplast kundeservice for råd og støtte.
Lukk
Steg-for-steg tarmveiledningen for barn

Veiledning for tarmirrigasjon for barn

Å lære hvordan de skal tømme tarmene sine er et viktig steg i barnets utvikling. Det hjelper dem å føle seg mer selvsikker og gir dem friheten til å delta i sosiale aktiviteter som svømming eller leke med venner.

Se steg-for-steg tarmveiledningen for barn
Lukk

Veiledning for tarmirrigasjon for barn

ikon

 

De fleste barn med ryggmargsbrokk, spesielt når de er yngre, forventer at foreldrene deres skal hjelpe dem med å tømme tarmene. Tradisjonelle metoder for å unngå tarmlekkasje og forstoppelse inkluderer kostholdsendringer, stikkpiller, tarmskyllinger, forstoppende midler, avføringsmidler og laksativer.


Mer forutsigbart

Noen barn synes at disse metodene for tarmbehandling ikke er effektive, ettersom du ikke kan planlegge når du vil ha tarmbevegelse, noe som ofte resulterer i uhell med tarmen.
Tarmskylling er en type tarmbehandling som sørger for at avføring både er regelmessig og forutsigbar. Hvis det gjennomføres regelmessig, vil det få barnet ditt til å føle seg mer komfortabel og unngå problemer som tarmlekkasje og forstoppelse.


Hva er tarmskylling?

Tarmskylling er når vann blir introdusert inn i tarmen via rektum ved hjelp av et rektalkateter. Vannet stimulerer tarmen og skyller ut avføringen. Prosessen tar omtrent 30-45 minutter. Etter tømming vil den nedre delen av tarmen være tom. Tarmirrigasjon gjennomføres hver til annenhver dag.

 

Det er viktig å gjøre det regelmessig, siden:

  • Regelmessig irrigasjon hindrer tarmuhell rett og slett fordi den nedre delen av tarmen er tom for avføring.
  • Regelmessig irrigasjon hindrer kronisk forstoppelse ettersom det oppmuntrer til avføring, som igjen betyr at den blir regelmessig 

 

Fram til at barnet ditt lærer å irrigere seg selv må du forsikre deg om at det blir gjort på en rett og sikker måte. Finn en god, regelmessig rutine som fungerer og oppmuntre barnet ditt til å bli interessert. De må gjøre det selv når de blir eldre.


Det kan være en god idé å holde øye med barnets fremskritt. Hvorfor ikke laste ned og skrive ut irrigasjonsdagboken til inspirasjon (pdf, 1 MB).


Coloplast tilbyr et tarmskyllingssystem som kallesPeristeen®.

Lukk
Lukk

Gratis vareprøver - gratis frakt

Takk for din bestilling

Kvittering

Vis skrivebordsversjon