Veiledninger for irrigasjon av tarm

Transanal irrigasjon er en tarmtømmingsteknikk hvor man regelmessig utfører en tarmskylling med vann. Peristeen® Plus tømmer tarmen ved å føre vann opp i tarmen ved hjelp av et rektalkateter, enten med et ballongkateter eller med et konkateter. Dette gjøres mens du sitter på toalettet. Vannet pumpes forsiktig inn, og så vil vann og avføring komme ut i toalettet etter at kateteret er fjernet.

Ved å bruke Peristeen® Plus kan det bidra til at du får bedre kontroll over tarmtømmingen. Behandlingen passer både for voksne og barn, og kan utføres av deg selv eller en assistent mens du sitter på toalettet. Det kan ta noe tid før tarmen venner seg til irrigeringen, så det er viktig å være tålmodig de første ukene. Det er individuelt hvor ofte du skal irrigere. Etter hvert brukes systemet vanligvis annenhver dag.

Kontakt gjerne våre sykepleiere for mer informasjon.

 

Transanal irrigasjon med Peristeen® Plus rektalkateter

De fleste som bruker transanal irrigasjon, kan bruke et rektalkateter med en ballong. Kateteret føres opp i endetarmen. På kateteret er det en ballong som blåses opp før vann kommer inn. Ballongen sikrer at kateteret holder seg på plass. Kateteret er for engangsbruk og kastes i restavfall. Resten av systemet kan vaskes med mildt såpevann, og henges til tørk etter bruk slik at det er klart til neste irrigering.

Animert gutt, sitter på toalettet

Veiledning for analirrigasjon for barn

Se videoveiledning laget for barn, om hvordan Peristeen® Plus transanal irrigasjon brukes.

Se steg-for-steg tarmveiledningen for barn
Lukk

Veiledning for analirrigasjon for barn

Det er viktig at behandlingen er godkjent av lege før du tar systemet i bruk. Du må ha opplæring hos en stomisykepleier eller kvalifisert helsepersonell. Ta gjerne kontakt med våre sykepleiere dersom du har spørsmål. Du kan bestille mer informasjon om Peristeen® Plus her.

Lukk

Transanal irrigasjon med Peristeen® Plus konkateter

Konkateter brukes av de som av ulike grunner ikke kan bruke ballongkateteret. Det holdes med en hånd under irrigeringen. Kateteret er for engangsbruk og kastes i restavfall. Resten av systemet kan vaskes med mildt såpevann, og henges til tørk etter bruk slik at det er klart til neste irrigering.

Lukk

Gratis vareprøver - gratis frakt

Takk for din bestilling

Kvittering

Vis skrivebordsversjon