Webinar om blære og tarm

På denne siden finner du korte webinarer om ulike tema innen blære- og tarmhelse. Vi vil jevnlig publisere nye webinarer, om tema som blant annet urinveisinfeksjoner, bruk av transanal irrigasjon og tips for en sunn blære. Dersom du har tema du gjerne vil høre mer om, eller tips til tema du synes kunne være interessante, vil vi gjerne høre om det! Ta kontakt med våre sykepleiere på telefon 22 57 50 20, eller send en mail til assistanse@coloplast.com

Du kan holde deg oppdatert og få beskjed om når det legges ut nye webinarer ved å melde deg på vårt nyhetsbrev på e-post som kommer ca. én gang i måneden.

Siste publiserte webinar om blære og tarm

Kristin holder opp gratismagasinet Assistanse urinveisinfeksjon

Webinar om sunn blære

Kristin forteller om hvorfor det er viktig å ta godt vare på blæra og hva man kan gjøre for å opprettholde en sunn blære.

Se webinar
Lukk

Webinar om sunn blære

I dette webinaret har Lena et intervju med Kristin, der Kristin snakker om temaet sunn blære. Kristin er utdannet sykepleier og uroterapeut. Nå jobber Kristin som distriktssjef i Coloplast, men hun har erfaring fra å jobbe på Universitetssykehuset i Nord-Norge, på urologisk avdeling og utredningspoliklinikken.

Kristins "Take home messages" fra dette webinaret er:


Bestill Assistanse temamagasin - Urinveisinfeksjon

Assistanse Urinveisinfeksjon

Assistanse Magasin - tema: Urinveisinfeksjon inneholder tips og råd for å forebygge tilfeller av UVI. Her kan du lese mer om hva urinveisinfeksjon er, hvordan det oppstår, og hva du kan gjøre for å forebygge.

Bestill gratis Assistanse Magasin - tema Urinveisinfeksjon

Lukk

Webinar om blære og engangskateter

Kristin og Lena sitter i hver sin stol

Urinveisinfeksjoner

Kristin forteller om urinveisinfeksjon (UVI), hva det er, hvordan det oppstår og hva du selv kan gjøre for å unngå det.

Se webinar
Lukk

Urinveisinfeksjoner

I dette webinaret har Lena et intervju med Kristin, der Kristin snakker om temaet urinveisinfeksjon. Kristin er utdannet sykepleier og uroterapeut. Nå jobber Kristin som distriktssjef i Coloplast, men hun har erfaring fra å jobbe på Universitetssykehuset i Nord-Norge, på urologisk avdeling og utredningspoliklinikken.

Noen av punktene Kristin formidler i dette webinaret er:

  • Alle kan få urinveisinfeksjon, men kvinner er mer utsatt enn menn, fordi kvinners urinrør er kortere. Kvinner er enda mer utsatt under og etter overgangsalderen, da slimhinnene krymper inn, og blir mer mottakelige for bakterier.
  • Typiske symptomer på en infeksjon i urinveiene inkluderer hyppig vannlating, smertefull vannlating, svie, grumsete urin, urin som lukter og blod i urinen.
  • Når man har en urinveisinfeksjon er det viktig å drikke mye (og tisse mye), sånn at man får skyllt ut bakterier som er i blæra. De som bruker engangskateter skal også drikke mer og kateterisere oftere for å skylle blæra godt.
  • Det viktigste rådet for å unngå urinveisinfeksjon er å drikke mye og tisse mye, og sørge for at blæra blir helt tom etter vannlating.
  • Kateterbrukere må også huske å tømme blæra ofte nok, hver 3.-4. time. NB! Dette gjelder på dagtid, du skal fremdeles kunne sove gjennom hele natten uten å måtte stå opp for å kateterisere.
  • Når man velger kateter er det viktig å velge et som er glatt og skånsomt, som ikke skaper friksjon i urinrøret. Vi tilbyr gratis vareprøver på kateter. Ta gjerne en titt på vårt utvalg av kateter for kvinner og menn.
  • Du bør måle av og til hvor mye du tømmer blæra for. Ideelt skal du tømme mellom 3 og 4 dl ved hver vannlating/kateterisering.

Bestill gratis målebeger

Stomisaks

Med målebegeret kan du enkelt måle hvor mye urin som kommer når du tisser eller bruker kateter for å tømme blæren. 

 

Lukk
Lukk

Gratis vareprøver - gratis frakt

Takk for din bestilling

Kvittering

Vis skrivebordsversjon