Kateterveiledninger for barn

Kateterisering av barn er alltid et følsomt emne. Bruk veiledningene her som inspirasjon til å hjelpe deg med å introdusere barnet ditt til prosessen og lære dem hvordan de kateteriserer.

Veiledning for kompakt kateter

Jenter i rullestoler

Veiledning for kompakt kateter
Lukk

Jenter i rullestoler

ikon

Ønsker du å prøve dette produktet? Bestille vareprøve

Lukk
Kateterveiledning for standard lengde

Gutter i rullestoler

Kateterveiledning for standard lengde
Lukk

Gutter i rullestoler

ikon

Ønsker du å prøve dette produktet? Bestille vareprøve

Lukk

Kateterisering av barn

Siden alle barn er forskjellige er det viktig alltid å velge det kateteret som passer til deres individuelle behov. Når de er klare kan du begynne å la dem hjelpe til med ansvaret for hvordan de tømmer blæra si. Hjelp barnet ditt å tømme blæra si

Å bruke et kateter for å tømme barnets blære

Du må hjelpe barnet å tømme blæren til de er omtrent fem år gamle. De fleste barn med ryggmargsbrokk kan ikke tømme blæra på en naturlig måte, og du må bruke et kateter som settes inn gjennom urinrøret og inn i blæren. Det er en enkel og smertefri teknikk.

Hvorfor er det så viktig å tømme blæren?

Det er viktig at du og barnet ditt forstår hvorfor det er så viktig å tømme blæren, og at dere skaper en god rutine.
Målene med bra blærekontroll er å:

  • Unngå skader på nyrene og infeksjoner generelt
  • Bli kontinent
  • Forbedre barnets livskvalitet
  • Hjelpe barnet å bli selvstendig

Hvis barnets blære ikke tømmes regelmessig kan det forårsake infeksjoner. Selv små mengder med urin som blir igjen i blæren kan forårsake infeksjoner.

Komme i gang

Før du begynner med blæretømming skal du alltid konsultere en lege eller en sykepleier slik at du får ordentlige instruksjoner om hvordan du skal bruke et kateter.

Sammen med helsepersonellet vil du bestemme hvilken type kateter som passer deg og barnet best, og dere vil lage en plan over hvor ofte dere skal sette inn kateteret. Vanligvis skal blæra tømmes 4–6 ganger per dag, men det kan være avhengig av væskeinntak og fysisk aktivitet.

Som et tillegg kan du bruke de animerte brukerveiledningene her på siden for å gi deg og barnet en praktisk oversikt over hvordan dere skal sette inn et kateter. 

Lukk
Lukk

Gratis vareprøver - gratis frakt

Takk for din bestilling

Kvittering

Vis skrivebordsversjon