Coloplast Aktivitetsstipend

Coloplast Norge AS deler hvert år ut flere stipend som skal bidra til at brukere av stomi- eller kontinensutstyr får leve det livet de ønsker.

Coloplast ønsker å bidra slik at du kan oppleve best mulig livskvalitet i hverdagen. Søkere av stipendet kan være individuelle eller lag/gruppe. Vi har satt noen kriterier for søknaden og hva den må inneholde.

Søknaden skal gi en kort beskrivelse av hvem du/dere er, din livssituasjon og hva du/dere ønsker å oppnå ved å motta stipendet, samt litt om hva det vil bety for deg/dere å motta et stipend. Du kan lese om andre som tidligere har mottatt stipend nedenfor.

Om søknaden:

I søknaden gir du en kort beskrivelse av deg selv, din livssituasjon og hva du ønsker å oppnå ved å motta stipendet. Stipendet gis til de som har stomi eller er avhengig av kontinensutstyr.

Coloplast deler ut følgende stipend:

  • Stipendet er til en verdi av kr. 10.000

Kriterier for å søke:

  • Bruker av stomi- og/eller kontinensutstyr
  • Være registrert i Coloplast Assistanse
  • Være villig til å stille opp og bli presentert i vårt Assistanse Magasin og/eller i sosiale medier
  • Dele fra hverdagen, trening og aktivitet i sosiale medier

Hva søknaden skal inneholde:

  • Kort beskrivelse av deg selv og bilde
  • Hva stipendet skal brukes til
  • Kostnadsoverslag
  • Tidligere mottatte stipend

Søknad sendes:

Coloplast Norge AS, Postboks 162 Manglerud, 0612 Oslo
eller assistanse@coloplast.com

Søknadsfrist er 10. januar 2024

Aktivitetsstipend 2022

I 2022 mottok følgende Coloplast Aktivitetsstipend:

  • Rita Marie Johansen
  • Aina Olsen
  • Anne-Margrethe Rognheim Nyhus
  • Monica Røsler
Rita Marie mottok Coloplast Aktivitetsstipend 2022

Rita Marie Johansen

Les mer om Rita Marie

Rita Marie Johansen er 32 år og bor i Tromsø sammen med kjæresten sin. Hun sier hun er over gjennomsnittet glad i tatoveringer. Utdannet barnehagelærer og jobber 100% i en barnehage. Rita Marie fikk permanent ileostomi sommeren 2017 på grunn av Ulcerøs kolitt. Hun er aktiv, trener CrossFit og liker å ta seg en joggetur av og til. Hun var aktiv også før hun fikk ileostomi. Før Covid-19 kom, var hun aktiv fotballspiller, og har både trent og spilt kamper med stomi. Rita Marie er veldig positiv til livet med stomi og ønsker ikke å leve med begrensninger.

For tiden studerer hun for å bli PT (personlig trener) og kostholdsveileder gjennom Afpt (Akademiet for personlig trening). Dette gjør hun for å tilegne seg mer kunnskap om trening og ernæring. Både for seg selv, men også for å kunne hjelpe andre. Kanskje kan hun hjelpe flere i samme situasjon som henne selv, da informasjonen om trening, kosthold og stomi er veldig varierende. Mange er usikre på om de ikke kan trene om de får stomi. Vi håper Rita Marie gjennom sin utdannelse kan bidra til å at vi kan gi flere oppdatert informasjon om trening og stomi.

Lukk
Aina på sykkel

Aina Olsen

Les mer om Aina

Aina Olsen er 52 år, og har vært ryggmargskadet med komplett skade siden 2004. Hun sitter i rullestol og er lam fra livet og ned. Aina er en aktiv rullestolbruker og er opptatt av å holde seg i form. Hun har en Can Am Ryker 900 kubikk som hun kjøpte i 2020. Den er bygget om slik at den kan kjøres med håndgass. Saken er den at hun ikke får med seg rullestolen slik at hun kan få den av og på selv. «Jeg kan ikke si noe annet at den frihetsfølelsen jeg får når jeg brenner av sted på min motorsykkel sammen med familien som alle har MC-lappen er helt fantastisk», sier Aina i søknaden sin. Vi ønsker å følge henne i året som kommer og ta del i denne tøffe dama sine drømmer.

Lukk
Anne-Margrethe med hunden Gipsy

Anne-Margrethe Rognheim Nyhus

Les mer om Anne-Margrethe

Anne-Margrethe har en offentlig godkjent servicehund, Gipsy, som hun har god hjelp av i hverdagen. I tillegg til å være hennes firbente assistent trener og konkurrerer Gipsy og Anne-Margrethe i hundesporten rallylydighet. Rallylydighet er en hundesportsgren som er under NKK (Norsk Kennelklubb). I rallylydighet kombineres lydighet, agility og freestyle gjennom en bane. En bane består av 15-21 skilt og disse kan variere og kombineres i det uendelige. Før en konkurranse får man gå gjennom banen uten hund i 10 minutter, såkalt briefing før konkurransen. Alle ekvipasjene starter på 200 poeng og så får man x antall minuspoeng for hver feil hunden eller hundefører gjør. Dette gjør at det er utfordrende og ikke minst at det er et godt samarbeid mellom hund og eier. Rallylydighet er gøy og det er for alle. De konkurrerer på lik linje med funksjonsfriske, stort sett så er hun den eneste rullestolbrukeren på konkurransene de deltar på. Dette ønsker hun å gjøre noe med, og det er i utgangspunktet det hun vil bruke aktivitetsstipendet til. Anne-Margrethe vil at flere med funksjonsnedsettelser skal få mulighet til å bli kjent med denne fantastiske hundesporten! Selv konkurrerer hun nå i klasse 3 (det er fire ulike klasser). Anne-Margrethe har som mål å kunne konkurrere i klasse elite til neste år hvis de klarer kravene.

For å få flere rullestolbrukere og andre med funksjonsnedsettelser med i rallylydighets-miljøet ønsker hun nå å holde kurs for denne gruppen. Hun ønsker å ha inspirasjons- og introduksjonskurs og nybegynnerkurs. I januar i år ble Anne-Margrethe ferdig utdannet instruktør- og hundefører og denne utdannelsen vil også komme godt med.

Vi ser frem til å følge dem gjennom året som kommer.

Lukk
Monica ute på tur

Monica Røsler

Les mer om Monica

Monica beskriver seg selv som ei 44 år gammel jente, hun har tross store utfordringer de siste to årene et stort pågangsmot og godt humør. Monica har alltid vært aktiv og har gjennomført Norseman Extreme Triathlon, gått på ski med pulk over Hardangervidda og syklet Oslo-Paris. Monica har en sterk historie som startet med livmorhalskreft. Det ble en tøff periode med behandling under strenge koronarestriksjoner. Da hun trodde behandlingen var gjennomført dukket det opp nye komplikasjoner og flere operasjoner i tiden etterpå. Hun sier at treningen blir svært viktig fremover, også for at hun skal håndtere sin nye situasjon med to stomier og en kropp som er helt forandret. Monica ønsker å bruke stipendet til å komme i gang med trening, samtidig som hun får god veiledning for å forebygge brokk og andre komplikasjoner etter operasjonen. Vi ønsker å bidra til at Monica skal få en trygg start på treningen og nå sine mål om en sterk kropp.

Lukk

Aktivitetsstipend 2021

I 2021 mottok følgende Coloplast Aktivitetsstipend:

Aktivitetsstipend 2020

I 2020 mottok følgende Coloplast Aktivitetsstipend:

Aktivitetsstipend 2019

Aktivitetsstipend 2018

I 2018 mottok følgende Coloplast Aktivitetsstipend:

Lukk

Gratis vareprøver - gratis frakt

Takk for din bestilling

Kvittering

Vis skrivebordsversjon